Beleggen

Bent u niet van plan om zelf te recreëren maar wilt u investeren in een woning in Maarssen buiten? Ook dan kunnen wij u voorzien van het juiste advies!

Financieren

Wilt u graag investeren in een vakantiewoning op Maarssen buiten, maar beschikt u niet over voldoende eigen middelen? Als particulier kunt u uw tweede woning tot maar liefst negentig procent van de marktwaarde laten financieren. Ook voor investeerders zijn er ruime financieringsmogelijkheden.

Beumer Garantiemakelaars kan u desgewenst deskundig laten adviseren over de financiering. Beumer Garantiemakelaars werkt daarvoor nauw samen met De Hypotheekshop Utrecht in De Meern. De adviseur zoekt samen met u naar de best passende financiering en legt u haarfijn uit hoe u optimaal rendement kunt halen uit uw investering.

Zo kunt u het hele jaar door onbezorgd genieten van uw recreatiebungalow én eraan verdienen tegelijkertijd.

 

Verhuur

Als eigenaar van een recreatiewoning op Maarssen buiten bent u volledig vrij deze te gebruiken op de manier die ú wilt. U kunt uitsluitend zelf van de woning genieten, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen het rendement op uw investering te vergroten door de woning een deel van het jaar, of het hele jaar, te verhuren.

Verhuren als ondernemer

Mocht u de woning regelmatig willen verhuren, dan kunt u zich aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer voor de btw. De verhuur is dan belast met 9% btw. Het maakt hierbij niet uit of u de vakantiewoning rechtstreeks aan de gasten verhuurt of via een tussenpersoon.

Tegenover die 9% btw staat als voordeel dat u de omzetbelasting op de exploitatie en het onderhoud kunt terugvragen. Daarnaast kunt u de 21% btw die u betaalt over het aankoopbedrag van de woning (gedeeltelijk) terugkrijgen. U moet de woning dan wel minimaal 140 dagen per jaar verhuren.

Hoeveel u terugkrijgt, is afhankelijk van de mate waarin u de woning zelf bewoont en verhuurt. Verhuurt u enkel, dan kunt u de volledige 21% terugkrijgen. Gebruikt u de woning deels ook zelf, dan krijgt u maar een deel van de btw terug. Gedurende tien jaar na aankoop geldt een herzieningsregeling. Na die tien jaar kunt u de vakantiewoning zonder btw verkopen.

De voordelen van een vakantiewoning in Maarssen buiten

  • Verhuur én eigen gebruik
  • Gelegen op een uitstekende locatie
  • Voorzieningen nabij
  • Eigen grond

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken